zaterdag 8 november 2008

Pechtold veilt het laatste democrats4democrats t-shirt

vandaag tijdens het D66 congres heeft Alexander Pechtold het laatste democrats4democrats shirt geveild. Opbrengst voor het D66 campagnefonds was € 240!

Fleur

vrijdag 7 november 2008

Mission accomplished 2

Niet alleen Virginia is blue geworden, ook Chesapeake!

100% of precincts reporting: Chesapeake (county) Obama 53,922 51%; McCain 52,570 49%.

Verschil: 1352 stemmen!!!

Ons werk is dus niet voor niets geweest.

Jeroen en Michiel

donderdag 6 november 2008

Foto's op Picasa

Om een beter beeld te geven hebben we openbare foto albums op Picasa gezet.

Veel kijkplezier

Kamiel

Graag gedaan Barack

Als campagne vrijwilliger was ik natuurlijk aangemeld bij mybarackobama.com en ontving ik vlak na 23.00 Eastern Time op 4 november de volgende e-mail van de president-elect:

Kamiel --

I'm about to head to Grant Park to talk to everyone gathered there, but I wanted to write to you first.

We just made history.

And I don't want you to forget how we did it.

You made history every single day during this campaign -- every day you knocked on doors, made a donation, or talked to your family, friends, and neighbors about why you believe it's time for change.

I want to thank all of you who gave your time, talent, and passion to this campaign.

We have a lot of work to do to get our country back on track, and I'll be in touch soon about what comes next.

But I want to be very clear about one thing...

All of this happened because of you.

Thank you,

Barack


Graag gedaan Barack en over vier jaar kom ik weer helpen.

Kamiel

woensdag 5 november 2008

the day after

En toen was er de rust. Na een week campagne voeren, 2x Obama live te hebben horen spreken, 1x bij Hillary te zijn geweest, een ongelovelijk feest meegemaakt te hebben is het opeens erg stil.

Het feest was geweldig gisteren, kruispunten veranderde in dansvloeren en duizenden mensen trokken naar het White House dat bij ons hotel om de hoek ligt. Compleet vreemden werden omhelst en er vloeiden vele tranen van vreugde.

Vanochtend onze koffers pakken, nog even Washington in en dan vliegen we vanmiddag terug. Een ongekende ervaring rijker!

Fleur

dinsdag 4 november 2008

Mission accomplished!

Party night

Het werk is nu gedaan. We lopen van café naar victory/concession party. Even een tussenstop in ons Capitol Hilton hotel. Grappig, want de RNC (Republican National Committee) viert haar concession party in de lobby van ons hotel. Leuk om die Barbies en Kens vies te zien kijken naar onze Obama borden en buttons.

Het is spannend, of misschien ook wel niet. In elk geval hectisch en historisch. Vandaag hoorden we nog maar eens in Virginia dat de campagne van Obama eigenlijk te goed georganiseerd is. Veel vrijwilligers die eigenlijk niets te doen hebben. Het werk is gedaan, er werden veel klussen gedaan met te hoge marginale kosten.

De sfeer is uitgelaten, de yell fired up! Ready to go!

Tot later. Proost.

Michiel

foto's final rally Obama in Manassas











Verkiezingsdag

Vandaag is de dag.

De stembussen zijn nu enkele uren open. In Virginia regent het, in sommige plaatsen zoals Chesapeake waren stembiljetten doorweekt waardoor ze eerst gedroogd moesten worden voordat gestemd kon worden. En de opkomst? "Turnout is off the charts" volgens CNN.

Obama heeft reeds gestemd, hij is nu ergens in Chicago aan het basketballen met vrienden. Een Obama traditie op dagen dat hij verkiesbaar is. Wij gaan zo naar Alexandria, nog natrillend van de historische rally in Monassas (nogmaals: kijk die speech!). Mensen met de auto naar stembussen brengen, kijken wie er nog niet gestemd heeft zodat ze vanmiddag nog nagebeld kunnen worden (ja, het is ze hier menens!).

Eergisteren gingen we langs de deuren om er bij kiezers van wie een Obama voorkeur bekend is op aan te dringen dat ze daadwerkelijk gaan stemmen. Toen ik de broer van een zwarte pastoor vroeg of zij gingen stemmen verzekerde hij mij: “ let your heart have no doubt my friend”.

Change is coming.

Michiel

maandag 3 november 2008

Historische gebeurtenis

Je moet niet te snel zeggen dat je bij een historische gebeurtenis was.

Maar als je bij een publiek van meer dan 100.000 mensen was, in een grasveld in Manassas, Virginia, om de laatste speech van Barack Obama te horen voordat hij morgen de eerste zwarte president van de Verenigde Staten wordt, omdat Virginia voor het eerst in 44 jaar op een democratische presidentskandidaat gaat stemmen, op de dag dat zijn oma is overleden, en het is de beste speech die je in deze hele campagne gehoord hebt...

(klik op link voor hele speech, de moeite meer dan waard, geloof me)

Michiel

Breaking!

Net gehoord op het Alexandria kantoor: het schijnt dat de Republikeinen robocalls laten bellen waarin zogenaamd namens de Democraten gezegd wordt dat de locatie van het stembureau dat de mensen op hun flyers hebben ontvangen niet klopt.

Wij komen net terug van 4 uur lang die flyers ophangen in 4 wijken.

Smerige trucs van een wanhopige campagne om mensen te ontmoedigen te gaan stemmen. Als het waar is...

Michiel

Quote

"This campaign is run by people under 30, above 50 and Google."

Michiel

Campaign signs




Michiel

Vandaag

Druk programma: langs deuren in Alexandria; vanavond naar de laatste rally van Obama in Manassas; vannacht flyeren in Washington (Get out the Vote!).

De campagne wil niets aan het toeval overlaten. De democraten hebben twee verkiezingen verloren met het kleinste verschil. Het Obama team zet nog eens twee keer zoveel spotjes in. Ook negatieve. Dat verhaal van die beer en die huid koste wat kost voorkomen.

Tegelijk denk ik dat het in ieders belang is om te doen alsof het nog spannend is. In het belang van Obama, McCain en van de media. Mijn voorspelling: het wordt een landslide. Obama wint zoals Nixon en Reagan ooit wonnen. The Republicans will never know what hit them. Hij wint in Virgina, North Carolina, Ohia, Pennsylvania, Colorado, Nevada, Florida. zelfs Arizona kan vallen.

Nu aan het werk!

Michiel

Vrouwen

Gisteren hebben we een indrukwekkende speech van Hillary Clinton bijgewoond op George Mason University. Uit alles bleek hoe intelligent, gedreven en tegelijk relaxed en overtuigend Hillary is. Obama zei niets teveel toen hij haar een van de sterkste presidentskandidaten uit de geschiedenis noemde.

---

Bij campagnes in Amerika hebben ze altijd van die bordjes met oneliners: veterans for Obama, fire fighters for Obama, plumbers for Obama, Hockey Moms for Obama (Fleur). De sterkste vind ik deze: En het is waar. Vrijdag sprak ik drie echtparen waarvan de vrouw op Obama stemde en de man op McCain.

Michiel

We met Hillary!




Gisteren zijn we naar Fairfax in Virginia gereden om Senator Hillary Clinton te horen spreken. Tussen Hillary en Barack was er tijdens de primaries nog een behoorlijke strijd. Nu we haar hebben horen speechen konden we absoluut geen hard feelings meer ontdekken. Hillary was geweldig, warm en gepassioneerd sprak ze over de economische crisis in de VS en de mogelijke oplossingen. Ze riep de kiezers op om zelf ook hieraan te werken, “times are tough, but we are tougher than times!”.
Ze straalde uit dat nog een keer een Republikeinse regering geen optie is en dat kiezers hier ook zelf verantwoordelijk voor zijn. “Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me!”.
De sceptici zeiden allemaal zeer positief verrast te zijn over het optreden. En onze eigen Hillary fans kwamen al helemaal aan hun trekken. Niet alleen stonden we maar 10 meter van haar af tijdens de speech, ook een hand schudden is gelukt, en zo te zien op de foto’s was ook Hillary erg blij om ons te zien!

Anita & Aglaia

zondag 2 november 2008

Nederlandse Republikeinen

Gisteren, de tweede dag canvassen, deze keer in een rijkere buurt dan gisteren, mooi grote huizen met groene grasvelden. Bij het vijfde huis, zien Anita en ik een zeer Nederlands klinkende naam: Van Bourgondien. En ja hoor nog geen vijf zinnen gezegd en hij vraagt of Dutch zijn, want zijn vader en zijn moeder zijn vijftig jaar geleden geëmigreerd van Hillegom om in de Verenigde Staten bloembollen te gaan verkopen.

Meneer van Bourgondien en zijn vrouw zijn redelijk die-hard republikeinen, maar deze keer konden ze allebei niet zeggen of ze wel McCain gingen stemmen. Meneer is bang voor de leeftijd van McCain en zijn eventuele opvolger Sarah Palin vind hij niks, maar om nou op Obama te gaan stemmen, die allerlei national programs wil opzetten die te veel geld kosten. Voor mijn gevoel hebben we hem toch een beetje de goede kant uitgeduwd. Zijn vrouw, opgegroeid in Chicago, zei letterlijk dat Democraten allemaal corrupt zijn, zeker als uit Chicago komen, maar ja Barack Obama heeft charisma, is duidelijk en ziet goed uit, toch ook belangrijke zaken.

Of we ze hebben overgehaald weten we niet zeker, maar we gingen met een positief gevoel verder, want als zulke die-hard republikeinen nu nog aan het twijfelen zijn....

Kamiel

Chesapeake office

Het zijn duidelijk de laatste loodjes. Niet voor ons, maar zeker voor alle medewerkers en vrijwilligers van het Chesapeake office waar wij de afgelopen twee dagen te gast waren. Met kleine oogjes wordt gediscussieerd over de meest onzinnige dingen. Het grootste deel van onze groep gaat de straat op, een kleiner aantal besluit te blijven op het kantoor voor allerlei klussen. Zo knutselen we zeker 500 yardsings in elkaar en voeren we data in in de computer.

Ons tempo ligt nog duidelijk hoger dan wat men gewend is van oververmoeide vrijwilligers en al snel zijn de klusjes op. Ten minste als de 15 dozen folders niet meegerekend worden die gesorteerd moeten worden. Mike zet zijn tanden er in. Na 1,5 uur komt hij tot de conclussie dat de enveloppen niet groot genoeg zijn en nog een uur later zijn de enveloppen geregeld en kijkt hij in een soort waas naar zijn computer. De leiding van het kantoor, Liz, komt erbij en er vind een mooie discussie plaats. Mike overtuigt Liz; "This turftracker is tracking turf!" En wij gaan aan de slag.

Om 22.00 uur zijn we klaar. Alle folders in de juiste enveloppen op volgorde van nummers. En dan komt de grootste schok, we vertrekken zondag naar Noord Virgina. Mike wil het niet geloven. Hij wil ons niet laten gaan.

Fleur

zaterdag 1 november 2008

Jimmy


Deze foto is gisternamiddag genomen. Op Fresno Drive in Chesapeake, Virginia. De mensen die hier wonen zijn voornamelijk McCain stemmers. In de straat verderop zijn het voornamelijk Obama supporters. De man die daar loopt is Jimmy.

Jimmy is toneel acteur, halverwege de vijftig en woont in Baltimore. Maar vijf uurtjes rijden van hier. Hij heeft reuma en speelt poker. Jim logeert al een week bij een aardige afro-amerikaanse vrouw die haar huis ter beschikking stelt aan Obama-vrijwilligers. Hij heeft inmiddels ruim $ 1000 gedoneerd, koopt drinkwater voor het campagnekantoor en loopt elke dag een wijk.

Gisteren zijn Eugenio en ik de hele dag met Jimmy op pad geweest. Hij begeleide ons bij het canvassen (op deuren kloppen, ze hebben hier geen deurbel). Eerst in een arme, zwarte wijk. Eind van de middag in een wijk met vier-onder-een-kap-huizen en vrijstaande huizen. Hier wordt de verkiezing beslist. Gaan alle Obama supporters stemmen? Gaan de McCain fans stemmen?

's Avonds dronken we nog een biertje met Jimmy. Hij is twee weken vrijwilliger, tot woensdag. Dan zoekt hij een pokertafel in Atlantic City.

Michiel

McCain is voor de rijken

Gisteren voor het eerst langs deuren gegaan om twijfelaars over te halen om op Obama te stemmen. Het was erg informatief, Anita en ik mochten een wijk doen met typische Amerikaanse huisjes, dicht aan de weg, veel honden, hekken en eekhoorns. Veel African-Americans, die allemaal voor Obama gaan stemmen, zoals 1 jonge vrouw zei: mijn vader, mijn moeder, mijn zusje en ik gaan voor het eerst stemmen en we staan om 3 uur 's ochtends op om in de rij bij het stembureau te gaan staan.

Ook nog een interessant gesprek gehad met een 52-jarige blanke vrouw, die ons uitlegde dat zij McCain niet vertrouwt: hij is rijk en zal dus nooit begrijpen hoe moeilijk arme Amerikanen het hebben. Obama daarentegen weet tenminste wat het is om arm te zijn en dus stemt deze vrouw komende dinsdag op Obama.

Het was niet allemaal hosanna voor Obama, twee keer werden wij keihard de deur gewezen met de gevleugelde tekst: "Why don't you take your shit back to the street". Om even de vooroordelen te bevestigen, beide keren een blanke man van middelbare leeftijd. Maar goed, vandaag gaan we weer op pad voor our man Barack Obama.

Kamiel

Radio1 impressie

Deze korte impressie van ons bezoek aan de Obama rally van donderdag werd op vrijdagmiddag uitgezonden op Radio 1.

Michiel

rijen om te stemmen!

Zitten naar CNN te kijken, ze staan nu al in de rij om te gaan stemmen om zo de rijen op dinsdag te vermijden. Dit belooft wat!

Fleur

Canvassen in de countryside!


Gisteren begonnen met het echte werk, van deur tot deur geregistreerde kiezers overtuigen. De meeste mensen lijken hun keuze wel te hebben gemaakt, maar of ze ook echt gaan stemmen, daar gaat het nu vooral om.
In de ochtend gaan we het buitengebied in. Grote huizen op nog veel grotere stukken grond. Je telt duidelijk niet mee zonder minimaal 3 honden een stuk of wat paarden. En we krijgen onze beweging. Oprijlanen van 200 meter zijn geen uitzondering en ieder huis ligt zeker 300 meter van elkaar. Niet bepaald de doorsnee Obama stemmer, we treffen dan ook vooral McCain/Palin bordjes. Even twijfelen of we de bordjes zullen meenemen om zo een Nederlandse 'plakoorlog' te ontkenenen, maar we zijn te gast en houden ons dus in.
's middags gaat het een stuk beter. In een van de "middle class" buitenwijken is het meer verdeeld. We overtuigen wat mensen om toch echt te gaan stemmen en krijgen alvast felicitaties van een aantal ware McCain diehards. Een van de mensen die we spreken heeft bovendien een andere mooie theorie. Alle blanken die geen McCain bordjes in de tuin hebben zullen Obama stemmen, maar zullen daar als je het vraagt niet voor uit komen. Als dit waar is, kan de raskaart wel eens heel anders uitpakken. Een kleine peiling in onze wijk zegt ons dat het wel eens een landslide kan gaan worden.
Fleur

vrijdag 31 oktober 2008

The Line and the Looks

We zijn nu al aan het werk! We inspireren mensen overal, onderweg, op de rally, in het hotel..
"You came all that way to help us here, wow!"
en vandaag gaan we pas "officieel" aan het werk.
met de slogan:

"We came all the way from Holland, to get you to vote, to get you your president you deserve!!!"
En qua looks, tja dat is eigenlijk de echte binnenkomer.
"We really like your shirts!" horen we overal. Er staat dan ook op: "Obama for President, D66"

en ik, ik heb ook nog de button:
"Cool Chicks Dig Obama"

Need I say more?,

Aglaia

Alexander & Barack

Vanochtend meteen onze inspiratie opgedaan voor na dinsdag. Na Obama naar het witte huis in te loodsen, gaan we onverminderd door om onze eigen Obama het Catshuis binnen te leiden :-)

http://www.elsevier.nl/web/10209574/Nieuws/Nederland/Obama-minder-progressief-dan-Nederlandse-fans-denken.htm

Fleur

donderdag 30 oktober 2008

De hand van Barack Obama

Soms gaan dingen heel anders dan je verwacht. Je bent bij de Ralley van Obama in Virginia Beach, je gaat even naar de WC, wilt terug lopen naar de rest van de groep en je wordt aangesproken. "Wil je achter Barack Obama op het podium staan? Daar hebben we nog mensen nodig." Nou, eh, JA!

Even een SMS naar de rest en vervolgens vanaf het podium naar hen zwaaien en van nog dichterbij de toespraken van alle lokale kandidaten én van Obama zelf. Geweldig om mee te maken. En als kers op de taart: de hand van Obama. Uiteraard schudt Barack Obama daarna vele handen, waaronder die van mij. Misschien is het leukste wel dat de rest zo jaloers is...

Uiteindelijk ook nog een interview met Joris van de Kerkhof voor Radio 1, en de dag was helemaal bijzonder. Ik ben benieuwd of het morgen wordt uitgezonden.

Niels

Yes, we saw him


Jaaaah, we hebben hem gezien, de man waarvoor we hier in Chesapeake, Virginia, campagne gaan voeren: Barack Obama! Even beginnen bij het begin, vanmorgen werden we redelijk fris wakker in een zonovergoten Washington D.C. en bleek dat Obama vandaag in Virginia Beach zou gaan spreken, ongeveer 15 miles van ons hotel.


Na een roadtrip van 4 uur en snel inchecken in het hotel kwamen we aan bij het Virginia Beach Amfitheatre, alwaar een rij van ongeveer 1 kilometer zich al gevormd had. Vele mensen, maar ook vele 'volunteers'. In de rij werd druk gelobbyed om nieuwe volunteers voor de laatste dagen te regelen. Al snel gingen de hekken open en bleek het wachten maar kort. In een amphi theater kwamen we binnen met duizenden mensen.

Na het volkslied, gezongen door een jongetje met een dijk van een stem en een pre-show van senatoren, congresleden en de gouverneur van Virginia, steeg een orgastisch gejuich op uit het publiek, daar was hij: Obama. Hij was in het echt net zo goed, zo niet beter dan op TV, hoewel hij duidelijk vermoeid was en enkele foutjes maakte in zijn speech. De inspiratie, die van hem afstraalde was geweldig, jong en oud, zwart en blank, man en vrouw, iedereen was het er over eens: dit wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten.

Anne en Kamiel

Wow...


Pfoee....

Net bij Obama geweest.
Wow!

Niels stond achter hem op het podium.
Radio1 luisterde mee en beleefde het mee.
Vrijdag tussen 16.30u en 18.30u op Radio1.
14.000 mensen, fired up!

Voor nu een paar foto's. Later meer beelden.





Michiel

Hectisch, hectisch

Obama spreekt straks in Virginia Beach.

We moeten nu gaan!

Michiel

Geld in de campagne

Het is genoeg gezegd en geschreven; de campagne van Obama is superrijk. Of beter: superieur in het inzamelen van donaties. Dat bleek gister ook wel met bij het verkiezingsfilmpje van 30 minuten dat werd uitgezonden door 3 grote networks en enkele kabelzenders. Het kopen van de zendtijd zou zeker 4 miljoen dollar hebben gekost.

Toch vertelde Eline, de politicologie studente die stage loopt bij de campagne, dat de campagne kantoren nauwelijks of geen geld te besteden hebben. Dat geld is vooral voor de televisiespotjes en de rallys. Wat doen ze dan? Burgers en bedrijven melden zich spontaan aan. Mensen brengen hun oude computer en geven die aan de campagne. ICT bedrijfjes komen gratis langs om deze aan te sluiten op het interne Obama-netwerk. Daarmee worden duidelijke opdrachten uitgezonden vanuit de hiërarchie in Chicago. Opdrachten als: 'over 10 minuten gaan we allemaal bellen met geregistreerde kiezers in Nevada met de bijgeleverde scripts'. Zeer uptodate en gedisciplineerd.

Ondertussen komen zakenlieden met roodgloeiende blackberries om 19.00 uur 's avonds binnen na een dag werk en roepen: 'I wanna volunteer! What can I do?'. Soms zitten ze op de grond te bellen omdat de kantoorruimte in korte tijd te klein is geworden.

Benieuwd wat wij zo in Chesapeake tegenkomen. Nu ontbijten, we vertrekken zo.

Michiel

woensdag 29 oktober 2008

Touchdown in D.C.

We zijn geland.

Met enige vertraging aangekomen in het rustige Washington. Opgevangen bij het hotel door Petra en Eline die zich hier al geruime tijd inzetten voor de Obama campagne. Petra zelfs al ruim anderhalf jaar. Omdat ze Obama zag en herkende hoe hij jongeren inspireerde. En zag dat heel veel mensen hunkerden naar die inspiratie.

Verder kregen we vanavond nog weinig mee van campagne koorts. Het Witte Huis lag er in de verte nog vredig bij. Verder zagen we alleen talloze bumper-stickers en anti-McCain spotjes in de pauzes van de laatste inningen van de World Series (Phillies Whoohoo!). Voor Obama's halfuur durende landelijke televisie spot kwamen we net te laat in de sportsbar.

Morgen meer. Met beelden.

Michiel

dinsdag 28 oktober 2008

Change of plans!

We gaan naar het Zuiden!


We hoorden vandaag van het Obama-campagne team dat we naar Chesapeake worden gezonden. Snel hotel omgeboekt, we vliegen morgen, landen in Washington en dan donderdag: op naar het Zuiden.


Men zegt dat in Virginia het 'Amerikaanse Zuiden' begint. The South, met haar warme en ook harde, zelfs wat rare cultuur. Bekend van de stereotypische redneck. (Volgens komiek Jeff Foxworthy betekent redneckthe glorious absence of sophistication.”) Virginia stemt al ruim 40 jaar Republikeins.


De Verenigde Staten zijn sinds een halve eeuw netjes verdeeld. Blue states aan de randen (de oost- en westkust), red states in het midden. Blauwe staten waar men liberaal en democratisch is. In de rode staten is men godvrezend en republikeins. Het midden, inclusief the South, begint dus in Virginia, waar het grenst aan het altijd blauwe D.C. Deze flyover states met haar domme rednecks stemmen altijd republikeins, zo luidt het cliché.


Maar Obama en zijn campagne veranderen oude beelden. Gemakkelijke dooddoeners en clichés gelden niet meer. Obama gaat winnen in staten waar de republikeinen zich veilig waanden. Waar ze dachten dat oude campagne trucs nog zouden werken. Maar volgens mij is er iets veranderd. En ik ben niet de enige.


Demografie en onderwijs doen eindelijk wonderen. In de jongere, hoger opgeleide bevolking blijkt de progressieve minderheid dan toch groter dan de conservatieve. Zoals ik al dacht. Of hoopte. Zou het ook in Nederland ooit...


Enfin, morgen vliegen we.


Michiel

woensdag 22 oktober 2008

En nog een kiezer!

Eerst Colin Powell, nu Al Bundy weer!


Waar houdt het op? De endorsements rollen binnen. Jeugdheld Al Bundy rekent en heeft een duidelijke reden om op Obama te stemmen.

Zo heeft ieder zijn reden om Obama boven John McCain te verkiezen. Die trouwens wel goed kan drummen! Dat dan weer wel.

Michiel.

maandag 20 oktober 2008

Mailtje van Joe. Biden.

Als je je inschrijft via www.mybarackobama.com krijg je dagelijks een berichtje in je inbox. Vanochtend dus van Joe Biden.

"Michiel -- My wife Jill is an extraordinary woman."

Nou, Joe, wat fijn. Ook goedemorgen.

De mail verhaalt verder over hoe Jill zelf ook een handje helpt op het campagne kantoor. Ze belt kiezers en probeert ze over te halen op Obama/Biden te stemmen. 'Phonebanking' heet dat. En dat zullen wij misschien ook wel gaan doen. En een superinternetcampagne zou geen superinternetcampagne zijn zonder filmpje:

Michiel.

zondag 19 oktober 2008

Weer een kiezer binnen...

Colin Powell, de gerespecteerde oud-generaal en oud-Minister van Buitenlandse Zaken in de eerste Bush regering steunt Barack Obama.

Dat is nieuws want Powell is een vooraanstaand Republikein. Hij heeft meer vertrouwen in Obama als het aankomt op het oplossen van de economische problemen en als het gaat om het inspireren van de Amerikaanse jongeren. En het is nieuws omdat hij scherpe woorden heeft over de campagne tactiek van McCain. Het feit dat het nu gaat over Obama's relatie met Ayers en over de vraag of Obama moslim is of niet noemt hij kwalijk. Sterker hij zegt dat "those kinds of images (...) are killing us around the world". Volgens Powell ben je Amerikaan als je Amerikaan bent. En zo is het maar net.

Als een echte patriot met zoveel verdiensten voor Amerika als Powell de campagne over wie pro-amerika is en wie niet afdoet met de woorden "we have gotta stop this kind of nonsense" dan zegt dat veel. Powell rekent af met de slechtste kanten van de Republikeinse campagne. Enfin, kijk zelf maar.


Michiel.

Nog 10 dagen...

en dan vertrekken we met 10 actieve D66 leden, richting de VS om een week campagne te gaan voeren in de staat Virginia voor democraat Obama.

Voor ons om te leren van de Amerikaanse manier van campagne voeren (aanbellen, telefoneren en verkiezingsborden in de tuin) maar ook om een steentje (al is die misschien maar klein) bij te kunnen dragen aan de change die Amerika (en de rest van de wereld) nodig heeft..

Virginia is een belangrijk swing state die al sinds 1968 republikeins is.. maar mocht Virginia blauw gekleurd worden (dus democratisch wordt) op 4 november dan is de kans heel groot dat Obama de nieuwe Amerikaans president wordt...

We hebben er enorm veel zin!

De blogs over onze avonturen zullen we hier plaatsen!

Jeroen.

vrijdag 17 oktober 2008

Missie: Barack Obama 44e POTUS


We gaan!

Woensdag 29 oktober zullen 10 Nederlandse democraten vertrekken naar Washington D.C. Onze missie: helpen om Barack Obama op 4 november te laten verkiezen tot 44e President van de Verenigde Staten.

We gaan het campagneteam van Obama helpen in Virginia, de belangrijke swing state direct onder Washington D.C. In Virginia wonen zo'n 7 miljoen mensen en is daarmee goed voor 13 kiesmannen. Een kandidaat heeft 270 kiesmannen nodig om de verkiezingem te winnen. Virginia, waar het zuiden van Amerika het noorden ontmoet. Rednecks en liberals, boeren en ambtenaren. In één staat. Virginia stemt al ruim 40 jaar Republikeins ('one of the redder of red states'), maar lijkt dit jaar sinds lange tijd weer Democratisch te worden. Wij gaan daarbij helpen.

Even voorstellen: Fleur, Anita, Aglaia, Brechje, Anne, Jeroen, Niels, Kamiel, Eugenio en Michiel zijn allen actieve D66 leden. We zullen je de komende weken via dit blog op de hoogte houden van onze ervaringen. Zo zul je ons verder leren kennen. Voor ons een kans om te leren van de plannen en ideeën van het Obama-team. En een kans om ons te laten inspireren door de campagne en de sfeer.

Een missie dus. We gaan op dinsdagavond 4 november vieren dat Amerika een nieuwe start maakt. En vrij naar George Bush (de ouwe): 'it's gonna eat the heart out of FOX News, and we're gonna love it!'

Michiel